De Costa Brava is een populair kustgebied in het noordoosten van Spanje. Veel vakantiegangers kennen de Costa Brava van de typisch jongerenbestemmingen als Lloret de Mar, Blanes en Salou, maar de Costa Brava is zoveel méér. Doormiddel van dit artikel wil ik je graag de andere kant van de Costa Brava laten zien!

Wandel door de mooiste dorpjes

De Costa Brava beschikt over een aantal prachtige pittoreske dorpjes. Ik vind het altijd heerlijk om door dorpjes te slenteren en nieuwe plekken te ontdekken. Mijn favoriete dorpjes aan de Costa Brava zijn: Calella de Palafrugell, Begur en Pals.

à Het leuke van Calella de Palafrugell is dat het meteen aan het strand ligt. Het water is hier helderblauw en op het strand vind je nog authentieke vissersbootjes terug. Daarnaast heeft Calella de Palafrugell een overdekte boulevard waar je kunt genieten van een heerlijke drankje of de lekkerste vis. Wat je echt moet proberen als in Calella de Palafrugell bent is Cremat: een warm drankje met rum en koffie erin

à Begur is een dorpje gelegen tegen een heuvel. Bovenop de heuvel bevind zich een kasteel die dateert uit de 11e eeuw. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het dorp zelf maar ook over heel de kust! Mocht je hier ooit rond september zijn, sla dan zeker het feest ‘Indians de Begur’ niet over. Dit feest herdenkt de hechte band tussen Begur en Cuba!

à En dan Pals… Pals is het dorpje waar ik 3 zomers gewerkt heb en een super gave tijd heb gehad. Pals is net als Begur gelegen op een heuvel en heeft een prachtig bewaard gebleven middeleeuws centrum. Wist je dat Pals ook zijn eigen rijst teelt? Als je in Pals bent, raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de rijstvelden!

Ontdek de mooiste stranden

Naast leuke dorpjes heeft de Costa Brava ook de meest prachtige stranden en baaitjes. Een aantal van mijn favorieten zijn: Cala Sa Tuna, Cala Aigua Xelida en Platja del Canadell.

à Cala Sa Tuna is een strand dat bij het plaatsje Begur hoort. Het strand is maar heel klein en bestaat uit kiezelstenen.

à Cala Aigua Xelida is een prachtig baaitje waar je alleen te voet kunt komen. Het is even een klim, maar dan heb je wel wat.

à Platja del Canadell hoort bij het eerder genoemde dorpje Calella de Palafrugell. Aan het strand bevindt zich een promenada en enkele schattige strandhuisjes.

Ontvang gratis ons E-Book: “Uniek op vakantie in Nederland”

Vol inspiratie om op nederlandse bodem erop uit te gaan.

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en onvang het E-Book als download.

KenTravel 23 april 2020 ©

Algemene voorwaarden en privacy