Glamping in Drenthe: Slapen in een tipi

Wakker worden met uitzicht, totale rust en compleet met een overheerlijk ontbijtje dat tot je tipi-tent geleverd wordt. Landgoed Mariahoeve in Papenvoort heeft het!

❊ ❊ ❊

Glamping is het nieuwe fenomeen van kamperen. Eigenlijk is het een luxere variant van kamperen en daarmee toegankelijk voor iedereen! Geen luchtbed (en ’s ochtends half op de grond wakker worden), maar gewoon een lekker bed. Geen eenpansgerechten op een klein pitje, maar gewoon een kookeiland naast je tipi. En ondanks deze luxe toch helemaal een met de natuur.

Glamping in Drenthe: Slapen in een tipi

“We willen terug naar de oorsprong van het kamperen, back-to-basic en bieden u natuur,  rust en privacy.”

Landgoed Mariahoeve Papenvoort

❊ ❊ ❊

Op zaterdagochtend worden we wakker, ons ontbijtje is zojuist bezorgd voor de deur van onze tipi (door Eetcafe de Paap) en het is een heerlijke nazomerochtend in september.

Luierend in onze zitzak, op de steiger bij onze tipi aan het meer en met een kopje koffie, fruit en verse broodjes genieten we van de zon en het uitzicht. Beter kan je dag niet starten denk ik zo.

Glamping in Drenthe: Slapen in een tipi

❊ ❊ ❊

Tijd om eropuit te gaan! Er is namelijk van alles te doen in de omgeving van het landgoed. Alleen al de wandel- en fietsroutes om het prachtige landschap te verkennen zijn de moeite waard.

Drenthe staat bekend om haar hunebedden. Fascinerend hoe deze gebouwd zijn én ieder hunebed is uniek. Wat wij ook zo bijzonder vinden is dat de hunebedden zo dicht bij elkaar liggen en ook alleen in Drenthe te vinden zijn. Meer informatie over de hunebedden verkregen we in het Hunebedcentrum, wat bij het grootste hunebed van Drenthe te vinden is.

Ook Groningen ligt op 25 minuten rijden, een gezellige stad en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Op zaterdagmiddag is er markt, deze vind je -uiteraard- op de grote markt.

Glamping in Drenthe: Slapen in een tipi

Wanneer wij op reis zijn, hoe groot of hoe klein, vinden we het belangrijk om ook wat cultuur van een gebied te zien. Uiteraard hadden we de hunebedden al gezien, maar ook het herinneringscentrum Kamp Westerbork vonden we een belangrijk hoogtepunt om eens gezien te hebben. In het herinneringsmuseum staan allerlei gevonden voorwerpen tentoongesteld en verkrijg je informatie over het voormalige doorgangskamp uit de tweede wereldoorlog. De verschrikkelijke gebeurtenissen uit die tijd heeft hier zijn sporen nagelaten en wat ons betreft is het belangrijk om hierbij stil te staan.

❊ ❊ ❊

Terugkomend bij onze tipi kunnen we uitgebreid koken, kanoën over het meertje en later op de avond chillen bij een kampvuurtje. Het hout voor het kampvuurtje zoek je trouwens zelf op het Landgoed, hoe vet! We gebruikten ons vuur om broodjes te bakken ッ

Glamping in Drenthe: Slapen in een tipi

Ben je trouwens niet zo’n fan van Glamping? Geen paniek! Landgoed Mariahoeve heeft naast de tipi’s ook pipowagens en een natuurkampeerterrein. Voor ieder wat wils dus.

Ons glamping avontuur op deze prachtige plek leek ons ook een mooie gelegenheid om zelf op de foto te gaan. Enerzijds omdat we ondertussen bijna 8 (!) jaar samen zijn en nog nooit op de foto zijn geweest (en ik -Trix- vond dat dit eigenlijk niet oke was als fotograaf zijnde) en anderszijds om leuke foto’s van onszelf te kunnen gaan delen via Social Media. Paulien van Fabula Amoris Fotografie heeft prachtige foto’s van ons gemaakt, gewoon terwijl we ons ding deden. Een klein aantal foto’s delen we hieronder, de rest volgt via Social Media…

Fotoshoot Fabula Amoris Fotografie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang gratis ons E-Book: “Uniek op vakantie in Nederland”

Vol inspiratie om op nederlandse bodem erop uit te gaan.

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en onvang het E-Book als download.

KenTravel 23 april 2020 ©

Algemene voorwaarden en privacy