Weer een fijne gastblog! Marielle, wedding writer, neemt jullie mee in een van haar reizen naar Nieuw-Zeeland…

Noordereiland Nieuw-Zeeland

Als ik terugdenk aan mijn reizen naar Nieuw-Zeeland verschijnt er altijd een glimlach van oor tot oor. Mijn hart maakt een vreugdesprongetje, maar vult zich ook voor een deel met het bitterzoete gevoel van weemoed; want een deel van mijn hart heb ik echt achtergelaten in het betoverende Nieuw-Zeeland. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Sommige mensen vinden het Noordereiland minder mooi dan het Zuidereiland. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens. Beide eilanden hebben een heel eigen karakter, maar doen zeker niet voor elkaar onder. Ik ben ervan overtuigd dat Nieuw-Zeeland het meest diverse land op deze aardbol is. Zelf heb ik ruim een half jaar op het Noordereiland gewoond en gewerkt en heb ik een paar van de mooiste plekjes met eigen ogen aanschouwd. Ga je met mij mee op ontdekkingstocht?

  • Grote kans dat je op het vliegveld van Auckland aankomt als je naar Nieuw-Zeeland reist vanuit Nederland. Niet de hoofdstad, wel de stad met het grootste vliegveld. De stad vond ik zelf mijn tijd niet waard, ik zou je aanraden om zo snel mogelijk je camper/auto op te halen en de natuur te gaan ontdekken.
  • Mijn eerste stop vanaf Auckland was Coromandel. Een schiereiland waar je meteen op de prachtigste stukjes natuur getrakteerd wordt. Mijn persoonlijke hoogtepunt was het bezoekje aan de Cathedral Cove. Door de golven is er bij Cathedral Cove een natuurlijke rotsboog ontstaan. Tijdens eb kun je onder de boog doorlopen naar het andere strand.
  • Na mijn weekendje Coromandel begon ik aan mijn nieuwe baan op een farm in Te Kuiti. Op vijftien minuten rijden van Te Kuiti bevinden zich de Waitomo Caves. Hier vind je de wereldberoemde Glowworm Caves. In het donker gloeien deze larfjes blauw op. Een waanzinnig gezicht, magisch gewoon. In de grotten kun je ook nog deelnemen aan allerlei andere activiteiten, zoals raften.
  • Tijdens mijn vrije paasweekend reed ik naar Pakiri. Voornamelijk omdat ik als voormalig fanatiek paardenmeisje heel erg veel zin had om mijn hobby weer eens te beoefenen. In Pakiri boekte ik een dagtocht te paard en dat was geweldig. De rit ging over het strand, door het bos en door de duinen. Absolute aanrader als je een beetje stevig te paard zit!
  • Een bezoekje brengen aan vrienden die in Matamata wonen, hield natuurlijk ook in dat er een bezoekje aan de Hobbiton filmset gebracht moest worden. Het was heel bijzonder om de film zo tot leven te zien komen. De hele tour is vrij toeristisch ingestoken, maar wat mij betreft alsnog de moeite waard.
  • Lake Taupo staat voor altijd in mijn geheugen gegrift, omdat ik hier eerstegraads brandwonden opliep. Ik vergat namelijk om mijzelf in te smeren. Dat is juist ontzettend belangrijk in Nieuw-Zeeland; de zon is enorm krachtig. Het water van dit meer is erg fris, maar ontzettend mooi om te zien. Je kijkt uit op drie besneeuwde vulkanen van het Tongariro National Park, een bizar gezicht terwijl je lekker in je bikini op het strand ligt. Het is dan ook dit contrast van natuursoorten waar je in Nieuw-Zeeland telkens weer door verrast wordt en waar je je over blijft verwonderen.
  • Voor mijn overtocht naar het Zuidereiland verbleef ik een paar dagen in Wellington. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland waar je de ferry naar het Zuidereiland neemt. Een heel grote aanrader vond ik het Te Papa Museum. Dit is hét nationaal museum, waar je werkelijk alles te weten komt over Nieuw-Zeeland. Het museum is gratis te bezoeken, maar een gift wordt natuurlijk erg op prijs gesteld.

Dit was een kleine greep uit al mijn avonturen en ontdekkingen op het Noordereiland. In mijn volgende blog laat ik jullie heel graag kennis maken met het Zuidereiland! Lees je dan weer mee? Tot snel!

Ontvang gratis ons E-Book: “Uniek op vakantie in Nederland”

Vol inspiratie om op nederlandse bodem erop uit te gaan.

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en onvang het E-Book als download.

KenTravel 23 april 2020 ©

Algemene voorwaarden en privacy