Tiny House op de veluwe

Stel je voor: een rustige plek, middenin de natuur, een hottub en een huisje dat nog niet eens zo groot is als de gemiddelde woonkamer.

❊ ❊ ❊ 

Een korte samenvatting van ons weekendje in een Tiny House van Droompark de Zanding in Otterlo. Even niks moeten en even in een andere omgeving zijn; tot rust komen en inspiratie opdoen. Heerlijk!

Twijfels of ik wel of geen laptop mee zou nemen naar ons weekendje. Het was tenslotte ‘ons’ weekendje weg en niet de bedoeling dat ik er zou gaan werken. Maar… Ik weet van mezelf dat ik in de natuur tot rust kom en daar juist allerlei ideeën en inspiratie opdoe. Het werd toch mijn notitieboekje dat in mijn tas verdween, in plaats van de laptop. De camera zou ik overigens nooit thuislaten. Het risico lopen om mooie plekken te spotten en deze niet vast te kunnen leggen op mijn manier, geeft me een vorm van (gezonde)spanning die ik liever voorkom – haha.

Zonder te overleggen is er bij ons een rolverdeling: Ik loop rond met de spiegelreflexcamera en Kelvin met de GoPro (en Drone, waar dit toegestaan is).

“Ben je dan de hele dag alleen maar bezig met die camera’s?” Nee hoor, we hebben ook voldoende aandacht voor elkaar, leuke activiteiten en andere mooie dingen.

Zo vermaakte we onszelf de eerste avond heel wat uurtjes met het aansteken van de hottub. Zoals je je wellicht nog kunt herinneren stond er vorige week een aardige wind. Aanmaakblokjes aankrijgen met een lucifer werd daardoor best een uitdaging. Het is ons gelukt het vuurtje aan te krijgen, maar niet zonder slag of stoot: een kleine brandwond voor mij en een schaafplek voor Kelvin. Gelukkig kunnen we hard lachen om de manier hoe we een dik uur een vuurtje probeerde te maken met windkracht vijf.

❊ ❊ ❊ 

Otterlo ligt middenin de natuur. Naast Nationaal Park Hoge Veluwe zijn er ook nog talloze andere natuurgebieden in de buurt die zeker de moeite waard zijn. Door de regen hebben we niet alles kunnen bezoeken, maar toch veel mooie plaatjes gemaakt en veel gewandeld.

Hieronder onze top 3 van activiteiten rondom Otterlo:

  • Natuurgebied Planken Wambuis: Van turend over een groot veld vanaf een uitkijkpunt tot wandelen over de heide, het kan in dit gebied al binnen een straal van 3,5 kilometer!
  • Nationaal Park Hoge Veluwe: Door de vele neerslag hebben we hier niet kunnen fietsen. Gelukkig hadden we dat een paar jaar terug hier ook gedaan en kan ik je daardoor vertellen dat dit park zeker de moeite waard is. Uren wandelen en fietsen tussen de mooiste natuur. Je kunt er zelfs musea bezoeken!
  • Uitkijktoren de Koepel: Een stukje verderop richting Lunteren vind je een stukje bos met daar een uitkijktoren. Het schijnt een prachtig punt te zijn om ver om je heen te kunnen kijken, dat was ook de reden dat wij hier naartoe gingen. Echter hadden wij er niet bij stilgestaan dat het ‘hoogseizoen’ pas vanaf 1 april begint en de toren dus ook dan pas weer opengaat. Overigens was het wel een mooi stukje bos!

❊ ❊ ❊ 

Terwijl ik dit schrijf is het prachtig lenteweer buiten. Het is 3 dagen na onze terugkomst van het weekendje en ik vraag me af of we niet het verkeerde weekend hebben uitgekozen. Nee! De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol in de herinneringen die je vanuit je vakantie of weekendje weg meeneemt in je leven. De hilarische tijd bij de hottub was er niet geweest als het prachtig weer was geweest. Met vier handen de wandelroutekaart vasthouden omdat hij er anders vandoor zou gaan, zou niet gebeurd zijn als het prachtig weer was.

Als alles altijd maar helemaal perfect gaat, is het leven dan nog wel leuk?

Bekijk hier ook de bijbehorende video op mijn YouTube account!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang gratis ons E-Book: “Uniek op vakantie in Nederland”

Vol inspiratie om op nederlandse bodem erop uit te gaan.

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en onvang het E-Book als download.

KenTravel 23 april 2020 ©

Algemene voorwaarden en privacy